Børn og unge som pårørende
Børn og unge på Intensiv
I filmen forklarer en sygeplejerske og en læge vigtigheden af at inddrage børn, der er pårørende til en døende patient, i hele forløbet.
Børnebog om organdonation og transplantation
Bogen indeholder to historier: “Far skal have nyt hjerte” og “Storebror er min helt”. I historierne møder vi Rikke, som venter på at hendes far skal blive rask, og Simon, som mister sin bror Joachim i en ulykke. Bogen handler om organdonation og transplantation, om at give og om at få.
Hjælp til børn og unge i sorg
Film: Hør psykologen fortælle om, hvordan børn og unge kan reagere, når de er i sorg.
Film: Hør psykologen fortælle om, hvordan du som pårørende bedst støtter og hjælper børn og unge i sorg.
Her kan du søge mere hjælp og viden
Center for Patientinddragelse og Det Nationale Sorgcenter Børn, Unge og Sorg har særligt fokus på at hjælpe børn og unge, som har mistet, eller hvis der er alvorlig sygdom i familien.
Center for Patientinddragelse har særligt fokus på at hjælpe børn og unge, som har mistet, eller hvis der er alvorlig sygdom i familien.
Hjemmeside for børn, unge og deres forældre
Centret har udarbejdet hjemmesiden nårmorellerfarbliversyg.dk til børn, unge og deres forældre. Her kan du finde en række materialer, som børn og unge kan anvende som hjælp til at bearbejde sorg.
På hjemmesiden er der også en række værktøjer og viden, som forældre og andre voksne i børnenes omgangskreds kan anvende for at hjælpe børn og unge bedst muligt.
Du finder også en aldersopdelt guide til, hvordan du bedst støtter dit barn, alt efter om barnet er 0-2 år, 3-6 år, 7-12 år eller teenager.
Det Nationale Sorgcenter, Børn, Unge & Sorg tilbyder gratis hjælp til børn og unge under 28 år, der har mistet en forælder eller søskende efter alvorlig sygdom, selvmord eller ulykke inden for de seneste år.
Telefonrådgivning
Det Nationale Sorgcenter tilbyder telefonrådgivning til netværket omkring børnene og de unge i forhold til, hvordan man bedst kan støtte dem. Derudover rådgiver og uddanner centret fagfolk, der gennem deres arbejde, fx i sundhedsvæsenet eller institutioner/skoler, kommer i kontakt med disse børn og unge.
Hjælpen i Børn, Unge & Sorg er gratis, og alle medarbejdere har tavshedspligt.
Hvis du har behov for en psykolog
For nogle pårørende kan det være meget vanskeligt at komme gennem sorgen, og der kan blive brug for professionel hjælp. Via egen læge kan du blive henvist til en psykolog, hvis du har behov for det.
Hvis du vil finde en sorggruppe
Hvis du har brug for hjælp og støtte kan du også besøge sorgvejviseren.dk. Her finder du en oversigt over gratis sorggrupper i hele landet for efterladte efter dødsfald.