Indsatser og Kampagner

Vi har gennemført en række indsatser og kampagner - både målrettet hospitalerne og oplysningsindsatser i befolkningen. Se dem alle her.

Arbejdet med den nationale handleplan

2024- nu
Vi deltager i nogle af handleplanens initiativer - blandt andet en afdækning af donorpotentialet på hospitalerne.

Læs mere

Styrket strategisk arbejde og samarbejder

2024- nu
Vi vil styrke samarbejdet med præhospitalet, hospitalerne og regionerne de kommende år.

Læs mere

Informations- og undervisningsindsats om donation efter cirkulatorisk død

2022- nu
Målrettet sundhedsprofessionelle på landets hospitaler

Læs mere

En styrket oplysningsindsats

I løbet af 2018/19 skete flere nye ændringer på organdonationsområdet:

 

  • Nye målgrupper: Indsatsen om at oplyse om organdonation fik en ny målgruppe, da det blev vedtaget, at de 15-17-årige også kan registrere sig i Organdonorregistret. 
  • Nye kliniske procedurer: Det blev politisk besluttet at indføre donation efter cirkulatorisk død, så flere får mulighed for at donere deres organer efter deres død.

 

Dansk Center for Organdonation fik samtidig tilført flere midler til at gennemføre en styrket oplysningsindsats, der skulle understøtte ændringerne. 

 

Da implementeringen af cirkulatorisk død blev udskudt - især også grundet corona - ændrede indsatsen sig undervejs.

 

De endelige indsatser og evalueringer kan du læse om nedenfor, hvor vi har fremhævet en kampagne fra 2022, udviklingen af undervisningsmaterialer samt en kampagne fra 2020. 

 

Læs også mere om de bagvedliggende tanker her: 

Befolkningsrettet kampagne om fordomme og misforståelser

I 2022 var Dansk Center for organdonation afsendere på en kampagne, der skulle klæde danskerne på med viden om organdonation. Gerne gennem en afmystificering af de udbredte misforståelser omkring køn, alder, sygdom, livsstil og mistillid til sundhedssystemet, så endnu flere danskere kan tage stilling på et oplyst grundlag.

Læs mere

Oplysning via undervisningsmaterialer

I 2022 udgiver Dansk Center for Organdonation iBogen Når død giver liv med undervisningsmaterialer til 10 fag i gymnasieskolen. Materialet er Dansk Center for Organdonations bud på en langsigtet indsats for organdonation, hvor samtale og viden om emnet kan gøre unge danskere rustet til at deltage i den offentlige samtale, selv tage stilling og tage den vigtige samtale med deres familie om organdonation.

Læs mere

Start samtalen - det er et spørgsmål om liv og død

I 2020 gennemførte vi den digitale kampagne "Tal sammen" med fokus på, at samtalen er et vigtigt element for at blive afklaret omkring organdonation.

Læs mere

Befolkningsrettet kampagne

I december 2018 kørte Dansk Center for Organdonation en kampagne målrettet de danskere, som i undersøgelser svarer, at de "bare lige mangler at få det gjort", når de bliver spurgt om deres stillingtagen til organdonation.

Læs mere

Læs mere om vores opgaver